Priser

Missa inte denna resa för natur- och skidälskare! Fem dagar i vackra och snöiga Riksgränsen, fyllda av naturupplevelser, vandring och skidåkning. Som alltid med DN-tåget åker du tur och retur med samma tåg hela vägen, och hör initierade föredrag av resans profiler.

Pris för 1 plats i 5-bäddskupé (liggvagn):
7 995 kr per person
Pris för 1 plats i 4-bäddskupé (liggvagn):
9 995 kr per person
Pris för 1 plats i 2-bäddskupé (liggvagn):
15 495 kr per person
Pris för 1 plats i 2-bäddskupé (sovvagn):
15 995 kr per person

Pris för familjekupé (2 vuxna, 2 barn, liggvagn):
29 995 kr*
Pris för familjekupé (2 vuxna, 3 barn, liggvagn):
34 995 kr*

Boende: Två nätter ombord på tåget, tre nätter på Hotell Riksgränsen i delat skidåkarrum eller delad lägenhet. Ni bor bekvämt med frukostpension samt middagsbuffé varje dag på hotellet.

* Du kan boka en hel liggvagnskupé för antingen totalt max 4 personer (varav upp till 2 vuxna), eller för totalt max 5 personer (varav upp till 2 vuxna). Gäller för familjer med barn upp till 14 år.

Betalning

Du betalar först en anmälningsavgift på 1 500 kr per person i bokningen, som ska betalas inom 7 dagar från beställningstillfället (anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar).

Har du inte fått någon bokningsbekräftelse – kolla så att inte mejlet hamnat i din skräppost. Har du frågor om din betalning? Mejla oss gärna på dntaget@dn.se.

Ombord på tåget

Kupéer och vagnar
Varje sovplats i liggvagn har en extra madrass som man lägger på inför natten och som gör bädden mer bekväm. Lakan, kudde och filt ingår. Kupéerna är utrustade med sänglampor vid varje bädd. Bäddarna i kupé i sovvagn är lite mer bekväma, och ni bor bara två personer per kupé, vilket ger er mer gott om plats. I sovvagnskupén har ni även ett eget tvättställ.

På morgnarna ombord på tåget serverar personalen dig en god frukostbox i kupén (ingår i resans pris). Du kommer också att innan avresan få möjlighet att förbeställa matboxar för andra måltider ombord. Utöver det kan du i tågets trevliga restaurangvagn köpa ett urval av kalla och varma rätter. Du kan även ta med egen mat att äta i kupén.

Det finns 10 kupéer per vagn. I varje liggvagn finns två toaletter och två separata tvättställ. I varje sovvagn finns också två toaletter, men dessutom ett eget tvättställ i varje kupé.

Bild 1 av 10I DN-tågets sällskapsvagnar har det hänt att det blivit spontandans, men mest används de till föredrag.
Bild 2 av 10Tågresande blir bäst med en gammaldags restaurangvagn.
Bild 3 av 10I tågets liggvagnskupéer får det plats upp till 5 personer.
Bild 4 av 10Bäddarna fälls upp dagtid så att två bekväma soffor bildas.
Bild 5 av 10I sovvagnskupéerna får det plats upp till 3 personer.
Bild 6 av 10Dagtid har sovvagnskupén två fåtöljer och ett fönsterbord.
Bild 7 av 10I sovvagnskupéerna finns det tvättfat inne i kupén.
Bild 8 av 10Restaurangvagnen serverar ett urval av goda rätter samt öl, vin och andra drycker.
Bild 9 av 10Uppdukat med utsikt.
Bild 10 av 10Sällskapsvagn i väntan på sällskap.

Skidåkning i Riksgränsen
Över 200 km norr om Polcirkeln och mitt i fjällandskapet invid sjön Vassijaure ligger Riksgränsen. I skidområdet här finns 29 pister och 6 liftar. Vid sidan av pisterna finns det massor av lättillgänglig åkning offpist, samtidigt finns det gott om mer tuffa utmaningar för dig som är en mer avancerad skidåkare.

Hotell Riksgränsen
Hotell Riksgränsen ligger endast ett par snöbollskast från både liftsystemet och tågstationen. På hotellet finns bland annat fina Restaurang Lapplandia, baren Grönan samt en spa-avdelning och en sportaffär. Du bor i antingen delat skidåkarrum eller delad lägenhet (3 nätter, inkluderas i resans pris). Hotellrum (del i dubbelrum, 3 nätter) kan väljas till för 1 200 kr extra och enkelrum för 2 200 kr extra.

Medlem i Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen.