Har du frågor?

Du når oss enklast via mejl på dntaget@dn.se
Du kan även gärna ringa DN:s kundservice på 08-738 26 00 (öppet vardagar kl 08-17) och välja knappval 7 för DN-tåget.

Vanliga frågor och svar om Midsommartåget

Hur ser reseupplägget ut?
Midsommartåget är en fantastisk resa för dig som är intresserad av natur och fjäll, skidåkning, vandring och unika upplevelser. Du sover ombord på tåget på väg upp till Riksgränsen, där du sedan bor tre nätter på trevliga Hotell Riksgränsen, innan tågresan går tillbaka till Stockholm.

Boende och frukostar är inkluderade under hela resan – liksom flera föredrag med våra spännande profiler. Dessutom ingår middagar och en midsommarbuffé på Hotell Riksgränsen.

Hur många personer bor i varje kupé?
Ni bor antingen fem, fyra eller två personer i kupé i liggvagn, eller två personer i kupé i sovvagn.

Vad är skillnaden mellan kupé i liggvagn och sovvagn?
I sovvagn är bäddarna mer bekväma och ni har tillgång till ett eget tvättställ/handfat i kupén.

Vad kostar biljetten?
För en plats i liggvagn där fem personer delar kupé betalar du 7 995 kr och för en plats i liggvagn där fyra personer delar kupé är priset 9 995 kr. För er som vill ha mer utrymme och ett eget tvättställ finns möjlighet att boka en hel kupé i sovvagn. Där bor ni två personer och betalar då 15 995 kr per person. Du kan även boka plats i 2-bäddskupé i liggvagn för 15 495 kr per person. Utöver det finns alternativet familjekupé, för två vuxna och två barn eller två vuxna och tre barn. Boka din biljett här.

Vilka regler gäller för avbokning?
Anmälningsavgiften på 1 500 kr per person är inte återbetalningsbar, oavsett när avbeställningen görs. Vid avbeställning 44-30 dagar före avresan återbetalas 50% av resans pris. Vid avbeställning 29-15 dagar före avresan återbetalas 25% av resans pris, och vid avbeställning 14 dagar och senare innan avresan sker ingen återbetalning.

Ingår avbeställningsskydd?
Avbeställningsskydd ingår inte – men du kan lägga till det mot ett pristillägg. Detta gör du under bokningsprocessen, i samma steg där du fyller i din resenärsinformation.

Hur många nätter sover jag på tåget?
Du sover totalt två nätter på tåget – en natt på väg norrut, och en natt under återresan.

Ingår boende?
Ja, boende ingår under hela resan. De tre nätter som du inte övernattar på DN-tåget bor du på trevliga Hotell Riksgränsen med frukostpension samt middagsbuffé.

Måste jag vara DN-prenumerant för att åka med Midsommartåget?
Nej, alla som vill kan åka med Midsommartåget!

Ingår mat i resans pris?
På tåget ingår frukostbox, och på hotellet bor du med frukostpension samt får en god middag varje kväll (ingår). På midsommarafton blir middagsbuffén extra festlig!

Finns det hjärtstartare ombord?
Ja. Tågpersonalen ombord har mer information.

Hur många toaletter finns det ombord?
Det finns två toaletter per passagerarvagn.

Ingår lakan?
Ja, lakan, kudde och filt (i liggvagnskupé) eller täcke (i sovvagnskupé) ingår för varje bädd.

Kan man duscha ombord?
Nej, däremot finns det separata tvättställ (och handfat inne på toaletterna). Om du ska resa i kupé i sovvagn har du dessutom ett eget tvättställ inne i din kupé.

Hur mycket bagage kan jag ta med mig?
Vi kommer att ha särskilda bagagekupéer för skidor och skidutrustning. Det går självklart även att hyra skidor uppe i Riksgränsen.När det gäller övrigt bagage så har ni som bor två personer i en kupé gott om plats. Bor du som en av fyra eller fem personer i liggvagnskupé är utrymmet för bagage mer begränsat, där har du plats för en mindre kabinväska och en liten bag/ryggsäck per person.

Får man ta med sig husdjur?
Nej, tyvärr får både fågel och fisk stanna hemma.

Medlem i Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen.