Har du frågor?

Du når oss enklast via mejl på dntaget@dn.se
Du kan även gärna ringa DN:s kundservice på 08-738 26 00 (öppet vardagar kl 08-17) och välja knappval 7 för DN-tåget.

Vanliga frågor och svar om Karnevalståget

Var i Sverige kan jag stiga på?
Du kan hoppa på Karnevalståget i Stockholm, Linköping eller Malmö.

Mellan vilka datum går resan?
Tåget avgår fredagen den 21 februari 2020 och du är tillbaka i Sverige söndagen den 1 mars.

Hur många personer bor i varje kupé?
Ni bor antingen 4 eller 2 personer i en kupé i liggvagn, eller 2 personer i kupé i sovvagn.

Vad är skillnaden mellan premiumpaketet och standardpaketet?
Premiumpaketet ger dig en högre nivå av service under resan – med halvpension på Falkensteiner Schlosshotel i Velden, alla lokala transporter i Venedig och Österrike inkluderade, bagageservice till och från tåget, busstransfer från Falkensteiner Schlosshotel till skidorterna Bad Kleinkircheim och och Gerlitzen, samt en bussutflykt med guide till Villach. Standardpaketet passar dig som vill resa lite mer självständigt och med mer egen tid – då ingår inte utflykter eller lokala transporter, och du ordnar alla middagar i Velden am Wörthersee på egen hand (dvs. bor med frukostpension).

Vad är skillnaden mellan kupé i liggvagn och sovvagn?
I sovvagn är bäddarna mer bekväma och ni har tillgång till ett eget tvättställ/handfat i kupén.

Hur ser reseupplägget ut?
Karnevalståget är en fullmatad resa med upplevelser för alla sinnen. Det blir först en trivsam färd tillsammans med andra DN-resenärer söderut genom Europa, därefter fantastisk mat, festligheter och kulturhistoria på karnevalen i Venedig – och sedan avkoppling med vintersport, spa och bad på ett kurortshotell i natursköna i Velden i Österrike. Läs hela resplanen och mer här.

Vad kostar biljetten?
För 1 premiumpaketsplats i kupé i liggvagn där 4 personer delar kupé betalar du 32 999 kr/person. För er som vill ha mer gott om plats och ett eget tvättställ finns möjligheten att boka en hel kupé i sovvagn. Där bor ni 2 personer per kupé och betalar då 88 998 kr (motsvarande 44 499 kr/person).

Du kan även välja standardpaketet för 29 499 kr per person (1 plats i kupé i liggvagn) – då ingår inga utflykter eller lokala transporter, och du bor med frukostpension istället för halvpension i Österrike.
Boka din biljett här.

Vilka regler gäller för avbokning?
Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresan återbetalas hela resans pris förutom 1 500 kr. Vid avbeställning 60-45 dagar före avresan återbetalas allt utom anmälningsavgiften på 5 000 kr. Vid avbeställning 44-30 dagar före avresan återbetalas 50% av resans pris. Vid avbeställning 29-15 dagar före avresan återbetalas 25% av resans pris, och vid avbeställning 14 dagar och senare innan avresan sker ingen återbetalning.

Ingår avbeställningsskydd?
Nej, avbeställningsskydd ingår inte. Men du kan lägga till avbeställningsskydd mot ett pristillägg. Detta gör du under bokningsprocessen, i samma steg där du fyller i din resenärsinformation.

Hur många nätter sover jag på tåget?
Du sover totalt fyra nätter på tåget – två under färden söderut mot Venedig, en på väg norrut från Venedig mot österrikiska Velden am Wörthersee, samt en natt på väg tillbaka till Sverige.

Ingår boende?
Ja, boende ingår under hela resan. De nätter du inte övernattar på DN-tåget bor du på två 5-stjärniga hotell – Hilton Molino Stucky i Venedig med frukostpension och på Falkensteiner Schlosshotel i Velden am Wörthersee. Bokar du premiumpaketet ingår halvpension på Falkensteiner Schlosshotel. Bokar du standardpaketet bor du med frukostpension där.

Måste jag vara DN-prenumerant för att åka med Karnevalståget?
Nej, alla kan åka med.

Ingår mat i resans pris?
På tåget ingår en frukostbox varje dag, och på Hilton Molino Stucky i Venedig bor du med frukostpension. Den stämningsfulla karnevalsfesten den 23 februari med fyrarätters middag samt dryck ingår. Under våra dagar på Falkensteiner Schlosshotel ingår halvpension (frukost och trerätters middag) i premiumpaketet. I standardpaketet ingår då frukostpension.

Hur lång tid tar det att åka till Venedig med Karnevalståget?
Vår resa från Stockholm till Venedig tar cirka 1,5 dygn. Sedan är vi på plats i Venedig den 23-25 februari, innan vi hoppar på DN-tåget igen för att resa till österrikiska Velden. Där tillbringar vi fyra dagar, innan det är dags för tåget att åter styra kosan mot Sverige. Resan Velden-Stockholm tar cirka 1 dygn.

Finns det hjärtstartare ombord?
Ja. Tågpersonalen ombord har mer information.

Hur många toaletter finns det ombord?
Det finns två toaletter per vagn, och Karnevalståget består av sex vagnar.

Hänger Karnevalståget och Sportlovståget ihop – resorna går ju samtidigt?
Det finns bara ett DN-tåg – men det är väldigt långt! Karnevalståget och Sportlovståget hänger alltså bokstavligen ihop under färden ned till Österrike. Där kopplas dock en del av tåget bort efter att sportlovsresenärerna har stigit av, och vi reser vidare med ett lite avkortat tåg mot Venedig.

Ingår lakan?
Ja, lakan och filt (i liggvagnskupé) eller täcke (i sovvagnskupé) ingår för varje bädd.

Får man ta med sig husdjur?
Nej, tyvärr får både fågel och fisk stanna hemma.

Kan man duscha ombord?
Nej, däremot finns det separata tvättställ (och handfat inne på toaletterna). Om du ska resa i kupé i sovvagn har du dessutom ett eget tvättställ inne i din kupé.

Hur mycket bagage kan jag ta med mig?
Bor ni 2 personer i en kupé (i sovvagn eller liggvagn) så har ni gott om plats för bagage. Bor du som en av 4 personer i en sovvagnskupé är utrymmet för bagage mer begränsat, där har du plats för en mindre kabinväska och en liten bag/ryggsäck per person.

Medlem i Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen.