Ta DN-tåget till Venedig och Österrike

Karnevalståget 2020 är en upplevelse för alla sinnen! Först blir det fest och exklusiv kulturhistoria på karnevalen i Venedig – sedan avkoppling med vintersport, spa och bad på ett kurortshotell i Alperna. Under resan hör du föredrag av Björn Wiman och Italienexperten Kristina Kappelin, och samtal med Felix och Clara Herngren.

OBS: Biljettförsäljningen till resan här på sajten är nu stängd, men du kan fortfarande mejla dntaget@dn.se med din förfrågan om du önskar åka med.

Karnevalståget är en unik resa tur och retur med ett och samma tåg genom Europa. Ombord har du tillgång till restaurang- och sällskapsvagn, njuter av vyerna utanför fönstret, och hör ett intressant föredrag av DN:s kulturchef Björn Wiman. Självklart är våra kunniga tågvärdar med under hela resan. Väl framme i Venedig upplever vi karnevalens finaldagar med alla sina fantasieggande dräkter, masker och festligheter. Du får en exklusiv inblick bakom kulisserna i en av Venedigs mest historiska miljöer när vi samlas för en karnevalsfest i Salone del Ridotto, belägen i ett venetianskt palats med anor från 1600-talet. De kommande två dagarna fortsätter du att utforska karnevalens och stadens alla sidor. Du får bland annat spännande inblickar i Venedigs kultur och historia genom ett föredrag av Italienexperten Kristina Kappelin. Vi bor på fina Hilton Molino Stucky.

Efter vår tid i Venedig reser vi norrut mot Österrike och den klassiska kurorten Velden am Wörthersee. På vackra Falkensteiner Schlosshotel njuter du av spa, bad och god mat. Du får också gott om tid för skidåkning, kultur och utflykter i de natursköna omgivningarna, innan färden går tillbaka till Sverige.

Du väljer mellan två olika resepaket: premium och standard.

Datum
fredag 21 feb-söndag 1 mars 2020

Premiumpaketet

Pris för 1 plats i kupé i liggvagn
32 999 kr (4 personer delar kupé)
Pris för hel kupé i liggvagn (2 platser)
84 998 kr Slutsåld
Pris för hel kupé i sovvagn (2 platser)
88 998 kr

Standardpaketet

Pris för 1 plats i kupé i liggvagn
29 499 kr (4 personer delar kupé)

Boende i delat dubbelrum på 5-stjärniga hotell ingår i båda paketen – två nätter på Hilton Molino Stucky och tre nätter på Falkensteiner Schlosshotel.

Premiumpaketet ger en mer omtänksam nivå av service, med halvpension (daglig trerätters middag) på Falkensteiner Schlosshotel, alla lokala transporter i Venedig samt hotelltransfer i Österrike inkluderade, bagageservice i Venedig, utfärder till skidorterna Bad Kleinkircheim eller Gerlitzen, samt en bussutflykt med guide till Villach.

Standardpaketet passar dig som vill resa lite mer självständigt – då ingår inte utflykter eller lokala transporter, och du ordnar alla middagar utom vår stämningsfulla karnevalsfest på egen hand.

OBS: Tänk på att du måste ha med dig giltigt pass eller nationellt id-kort på resan.

Hoppas att vi ses ombord – välkommen, benvenuto, willkommen!

Hör Björn Wiman berätta om resan, karnevalen och mer.

Dag 1 Fredag 21 februari

Följ med på Karnevalståget – en reseupplevelse för alla sinnen! Under sen eftermiddag är det dags för avgång från Stockholms Centralstation. DN:s Björn Wiman intervjuar Felix och Clara Herngren och vi får inblickar bakom kulisserna i Bonusfamiljen. Varför berör serien så många? Och hur hanterar de själva utmaningar, resor och vardag med en stor bonusfamilj? Med under hela resan finns våra hjälpsamma och kunniga tågvärdar som gärna svarar på frågor och hjälper dig tillrätta. Restaurangvagnen är öppen och du kan även beställa snacks och mindre rätter direkt till kupén. Böcker och sällskapsspel finns att låna ombord. I Linköping och Malmö gör vi uppehåll för att hämta upp fler resenärer.

Dag 2 Lördag 22 februari

På morgonen serverar våra värdar dig en god frukostbox på plats i kupén. Vi fortsätter söderut och njuter av vyerna som glider förbi utanför fönstret. Under resans gång hör du ett intressant klimatföredrag av DN:s kulturchef Björn Wiman i sällskapsvagnen. Tåget rullar vidare ner genom Tyskland medan du lär känna andra trevliga DN-resenärer ombord. Du som inte hörde samtalet med Felix och Clara Herngren i sällskapsvagnen på fredagen får möjlighet att göra det nu under resans andra dag. Tidigt på eftermiddagen når vi Österrike. I Bad Gastein gör vi några timmars uppehåll och har fritt inträde till Felsentherme. Det här härliga termalbadet med spa, bastu och flera pooler blir ett avslappnande och välgörande mellanspel på vår resa. Under natten susar vi vidare mot Italien.

Dag 3 Söndag 23 februari

Framme i Venedig! Il carnevale di Venezia är levande kulturhistoria med månghundraåriga anor – och nu stiger du rakt in i den. Vi anländer precis lagom till karnevalens finaldagar. Överallt på gator och torg ser du människor i masker och karnevalsdräkter, den ena mer sagolik än den andra. Efter klockan 15 kan du checka in på hotellet, 5-stjärniga Hilton Molino Stucky, i god tid innan kvällens karnevalsfest. Klockan 18.00 går våra två båtar in till centrala Venedig där vi promenerar till Salone del Ridotto. Palatset med anor från 1600-talet är en av Venedigs mest historiska miljöer, och har bland annat inhyst stadens första casino. Här blir det fyrarätters middag med vin, magi och levande musik. Värd under middagen är vår bonusgäst Felix Herngren. Strax innan midnatt går färden tillbaka till hotellet.

För dig med premiumpaketet:
Med premiumpaketet behöver inte bekymra dig för bagaget eftersom allt levereras direkt från tåget till vårt hotell Hilton Molino Stucky. Ett välkomst-kit med karta och båtbiljett för de tre dagarna i Venedig ingår också, och gör att det blir enkelt att ta sig runt i den vackra staden.

Dag 4 Måndag 24 februari

Efter en härlig frukostbuffé på Hilton Molino Stucky har du en egen dag för att utforska karnevalen. Bland annat kan du se tävlingen om de bästa maskerna på Piazza San Marco, där både vuxna och barn deltar. Det officiella karnevalsprogrammet hittar du här.

På kvällen är det dags för ett intressant föredrag av författaren och journalisten Kristina Kappelin. Efter många år i Italien är hon numera intendent på Villa San Michele på Capri – och den perfekta personen att berätta mer för oss om Venedig och karnevalens historia. Efter föredraget på hotellet blir det gemensamt cocktailmingel innan du besöker någon av stadens restauranger för en middag i egen regi.

Dag 5 Tisdag 25 februari

Karnevalens sista dag – och DN-tågets sista dag i Venedig. Efter frukosten checkar du ut och är fri att fortsätta utforska stadens och karnevalens alla sidor. Om du vill hinner du till exempel se tributen till stadens lejonsymbol Leone di San Marco och karnevalens avslutningsceremoni innan DN-tåget avgår. Under natten rullar vi norrut, med destination Velden am Wörthersee i Österrike.

För dig med premiumpaketet:
Med premiumpaketet levereras ditt bagage från hotellet till tåget som en service till dig. (Bokar du standardpaketet är du själv ansvarig för att ta med ditt bagage till tåget).

Dag 6 Onsdag 26 februari

Tidigt på morgonen anländer vi till den klassiska kurorten Velden. Att det är en bra idé att vistas här har man till och med papper på – Velden är nämligen listad som Luftkurort – en plats där luftkvaliteten anses vara bra för hälsa och återhämtning. Vårt utvalda hotell, 5-stjärniga Falkensteiner Schlosshotel, ligger precis invid Wörthersee. Du äter en läcker frukostbuffé och har fri entré till hotellets spa- och badfaciliteter i det 3 600 kvadratmeter stora Acquapura Spa. Eventuella spabehandlingar bokas och betalas på egen hand. Vi stannar i tre nätter och du har gott om tid att upptäcka Velden med omnejd. Halvpension med trerätters middag varje kväll ingår (ej dryck).

För dig med premiumpaketet:
Med premiumpaketet bor du med halvpension inklusive en god trerätters middag varje kväll (ej dryck). Du får även en läcker frukostbuffé vid ankomsten till hotellet på onsdagen. (Bokar du standardpaketet får du istället en frukostbox ombord på tåget på onsdagen, och bor sedan med frukostpension på hotellet).

Dag 7-9 Torsdag 27 februari-lördag 29 februari

Velden ligger mitt i det natursköna landskapet Kärnten, och längs Wörthersee finns flera fina promenadvägar. På hotellet har du fortsatt fri entré till spa- och badanläggningen, så vill du fokusera på avslappning och mysigt spa-liv har du hamnat rätt. Är du mer nyfiken på aktiviteter i omgivningarna så hjälper hotellpersonalen dig att anordna dem – alltifrån vintersport till kulturupplevelser och vandringar.

Efter våra avslappnande och upplevelserika dagar i Velden är det dags att börja återfärden. Den 29 februari är det dags för oss att checka ut från hotellet, och för DN-tåget att rulla vidare norrut. Men på vägen gör vi ett trivsamt uppehåll i kultur- och universitetsstaden Klagenfurt, där vi har en eftermiddag på oss för att utforska staden. Senare under kvällen åker vi vidare hemåt mot Sverige, och längs vägen i Österrike plockar vi upp DN:s sportlovsresenärer. Du övernattar ombord i din kupé.

För dig med premiumpaketet:
Busstransfer från Velden till de närbelägna skidområdena Gerlitzen eller Bad Kleinkirchheim ingår den 27 och 28 februari. Gerlitzen bjuder på panoramavyer och 45 kilometer skidbackar, och i Bad Kleinkirchheim finns både 100 kilometer pist och möjligheter till längdskidåkning. Ett annat populärt utflyktsmål är den pittoreska staden Villach, och för dig med premiumpaketet ingår en bussutflykt dit med guide (27 och 28 februari).

Dag 10 Söndag 1 mars

Våra tågvärdar serverar dig en god frukostbox på plats i kupén. Under den trivsamma färden hinner du umgås med dina medresenärer och återigen njuta av vyerna medan vi rullar norrut. Restaurangvagnen är öppen och du kan även beställa snacks och mindre rätter direkt till kupén. Böcker och sällskapsspel finns att låna ombord. Vi anländer i Malmö tidigt på söndagseftermiddagen, och till Linköping och Stockholm under kvällen.

Vi reserverar oss för eventuella justeringar och ändringar i programmet.

Exakta tider för avgångar och aktiviteter kommer att meddelas i god tid innan resans början. Under resan har du även tillgång till en särskild rese-app med all information du behöver från dag till dag.

Boka din resa

Premiumpaketet

 • DN-tåget tur och retur till Venedig utan byten.
 • Föredrag av DN:s Björn Wiman och samtal med Felix och Clara Herngren.
 • Samtliga lokala transporter.
 • Boende 4 nätter på tåget i bokat kupéalternativ (2 nätter under resan ner till Venedig, 1 natt från Venedig till Velden och 1 natt under tillbakaresan från Velden till Sverige).
 • Frukostlåda i kupén ombord 3 morgnar (hotellfrukost 6 morgnar).
 • 2 nätter på 5-stjärniga Hilton Molino Stucky i Venedig, del i dubbelrum. Frukostpension. 
 • Vaporettobiljett (båtbuss) och bagagetransport i Venedig.
 • Karnevalsfest i Salone del Ridotto med fyrarättersmiddag och dryck.
 • Föredrag och cocktailmingel med Kristina Kappelin, Italienexpert och intendent på Villa San Michele.
 • 3 nätter på 5-stjärniga Falkensteiner Schlosshotel i Velden am Wörthersee, del i dubbelrum. Halvpension med trerätters middagar.
 • Fri entré till Aquapura Spa på Falkensteiner Schlosshotel.
 • Skidbuss från Falkensteiner Schlosshotel till Bad Kleinkircheim alternativt Gerlitzen 27/2 och 28/2.
 • Buss med guide från Falkensteiner Schlosshotel till Villach 27/2 och 28/2.

Standardpaketet

 • DN-tåget tur och retur till Venedig utan byten. 
 • Föredrag av DN:s Björn Wiman och samtal med Felix och Clara Herngren.
 • Boende 4 nätter på tåget i bokat kupéalternativ (2 nätter under resan ner till Venedig, 1 natt från Venedig till Velden och 1 natt under tillbakaresan från Velden till Sverige).
 • Frukostlåda i kupén ombord 4 morgnar (hotellfrukost 5 morgnar).
 • 2 nätter på 5-stjärniga Hilton Molino Stucky i Venedig, del i dubbelrum. Frukostpension.
 • Karnevalsfest i Salone del Ridotto med fyrarättersmiddag och dryck.
 • Föredrag och cocktailmingel med Kristina Kappelin, Italienexpert och intendent på Villa San Michele.
 • 3 nätter på 5-stjärniga Falkensteiner Schlosshotel i Velden am Wörthersee, del i dubbelrum. Frukostpension.
 • Fri entré till Aquapura Spa på Falkensteiner Schlosshotel. 

Medlem i Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen.